EXTRA: Mamadou Sakho accepterar positiva drogtestet

Mamadou Sakho tänker inte förneka eventuell doping

Den franske mittbacken Mamadou Sakho testades positivt i en dopingkontroll. Nu medger han att han tagit preparat, men att doping inte var syftet.

Det var efter en av matcherna mot Manchester United i Europa League som Liverpool-backen Mamadou Sakho lämnade in ett dopingtest som visade sig vara positivt. Nu kommer rapporter om att spelaren accepterar att UEFA har hittat förbjudna preparat i hans prov, och han är inställd på att förklara sin situation för förbundet. Enligt rapporter ska det ha varit ett fettförbränningspiller som ska ha triggat igång kontrollen, och Sakho själv ska inte ha vetat om att det fanns förbjudet innehåll i dessa. Han är avstängd tills vidare tills det att UEFA har tagit ett beslut.

Normalt sett är minsta straff för doping en avstängning på två år, men det går att få det förkortat. Lagkamraten Kolo Touré blev bara avstängd i sex månader efter att han testats positivt för doping, då han tagit sin frus bantningspiller. Sakho får hoppas på en liknande överenskommelse.

Kritiseras av före detta lagkamrat

Sakhos förre backkollega Jamie Carragher riktar kritik mot den franske backen.

— Det verkar finnas mycket mer av det här som pågår i andra sporter. Det är ingenting vi förväntar oss inom fotbollen, säger Jamie Carragher till Liverpool Echo.

— Men när det gäller hans situation, så är det en mardröm för spelaren. Jag tycker att han har svikit sig själv och klubben, för han var på väg att bli en viktig spelare för Liverpool.

— Han har haft en fantastisk säsong. Han är en av ledarna i laget nu. Man tänker på matcherna mot Borussia Dortmund och Manchester United framförallt, hur bra han spelade i de.

— Man får se hur Liverpool fyller det tomrummet. Men för en professionell fotbollsspelare – eller som idrottare – så är det inte acceptabelt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365