Officiellt: Morgan Schneiderlin klar för Everton

Officiellt: Morgan Schneiderlin klar för Everton

Mittfältaren återförenas med Koeman

Efter en hel del rykten fram och tillbaka står det nu klart att Manchester United-mittfältaren Morgan Schneiderlin går till Merseyside-klubben Everton, på ett fyraårskontrakt värt 20 miljoner pund.

Efter veckor av spekulationer om vart Manchester United-mittfältaren Morgan Schneiderlin kan komma att hamna står det nu klart att den franske mittfältaren går till Everton, gör United officiellt på deras hemsida. Den engelska tidningen The Guardian uppger att transfersumman ligger på runt 20 miljoner pund och att mittfältaren skrivit på ett fyra och ett halvt års kontrakt. Flytten innebär att Schneiderlin återförenas med gamle tränaren Ronald Koeman, som han spelade under när paret jobbade tillsammans i Southampton.

– Everton är en stor klubb i den engelska fotbollshistorien, sade Schneiderlin till The Guardian.

– Jag har alltid älskat atmosfären på stadion. Jag har alltid gillat att spela här. Jag kan inte vänta på att få spela och representera denna fantastiska klubb. Det finns en tränare här som jag känner, jag känner att han kan få ut det bästa av mig, jag känner till hans stil och hur han gillar att spela fotboll. Han var väldigt bra med mig från början och jag gillade att spela fotboll under honom.

– Han var väldigt bra för mig, och uppenbarligen, han var en stor spelare under sina spelardagar och du kan enbart lära dig från de bästa. I Southampton gav han mig några riktigt bra råd för att fortsätta utvecklas varje dag och det var en fröjd att jobba med honom. Vi talades vid sedan då jag visste att Everton skulle vara intresserade. Jag känner till hans ambition och varför han kom hit. Han tror på det här projektet och så gör jag. Vi försöker uppnå någonting här och det är därför jag är här. Jag vet att fansen har höga förhoppningar och vi kommer att göra allt för att uppfylla dem, avslutade mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365