Officiellt: Gerard Deulofeu på lån till AC Milan

bet365

Serie A-klubben bekräftar – spanske mittfältaren till Milan

Gerard Deulofeu genomgår ännu ett klubbyte, om än tillfälligt. Barcelona-talangen, som värvades av Everton, har fått chansen att spela i AC Milan på lån under vårsäsongen 2017.

Det har varit många klubbyten genom tiderna för Gerard Deulofeu. Han inledde karriären i den katalanska storklubben Barcelona där han tillhörde både ungdomslaget och B-laget. Sommaren 2013, när Deulofeu var 18, var han redan en välutvecklad fotbollsspelare, men hade svårt att slå sig in i den stjärnspäckade Barca-elvan och klubben valde då att låna ut honom till Everton. I Premier League-klubben gick det bra och han återvände säsongen efter, dock bara för att lånas ut till ligakonkurrenten Sevilla FC.

I Sevilla stannade han en hel säsong innan Barcelona tog tillbaka honom, men då ansåg att det var dags att sälja mittfältaren. Everton, som redan hade lånat honom hörde av sig och köpte honom för 60 miljoner kronor.

Testar lyckan i Italien

I Everton har han spelat varannan ligamatch och spanjoren vill nu gå till ett lag där han får spela ordinarie A-lagsfotboll, då blev AC Milan valet. Den italienska klubben bekräftar under måndagseftermiddagen att Deulofeu skrivit på ett lånekontrakt med klubben, och att de kommer betala sju miljoner svenska kronor – spelarens lön – fram till sommaren, då lånekontraktet går ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply