Officiellt: Everton värvar Maarten Stekelenburg

Officiellt: Everton värvar Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg fortsätter i Premier League

Tim Howard lämnade ett stort hål bakom sig när han flyttade till USA. Nu har Everton fyllt den målvaktsluckan, då man nyligen gjort klart med Maarten Stekelenburg. – Jag är överlycklig, säger holländaren till klubben. 

Förra säsongen hade Everton under perioder vissa målvaktsproblem. Tim Howard – som nu flyttat hem till USA – var ofta skadad och ersättaren Joel Robles var relativt orutinerad.
Under sommaren har det därför spekulerats om att Newcastles Tim Krul skulle vara nära klubben – men så verkar nu inte bli fallet, då man sent under fredagen presenterade holländske målvakten Maarten Stekelenburg.

Flyttar med Koeman

Maarten Stekelenburg spenderade förra säsongen på lån i Southampton, är han spelade under Ronald Koeman. Koeman har nu flyttat över till Everton och tog då med sig 33-åringen till norra England.
– Han (Koeman) tog över Everton och ringde mig efter bara ett par dagar för att fråga om jag ville följa med. Det var inget svårt val, säger Stekelenburg till klubbens hemsida.
Målvakten har skrivit på för tre år på Goodison Park, där han förväntas ta över mellan stolparna direkt.
– Naturligtvis känner jag honom väl efter att ha jobbat med honom i två klubbar. Han kommer passa in väl med sin professionalitet, säger Koeman, som även jobbade med Stekelenburg i Ajax för över tio år sedan.

 

Över femtio landskamper

Maarten Stekelenburg värvas från Fulham för en ännu okänd summa. Tidigare i karriären har han spelat i klubbar som Ajax, Roma och AS Monaco. Han har även gjort över femtio landskamper för det holländska landslaget. Stekelenburg var bland annat en del i det holländska landslag som tog VM-silver 2014.

 

Fler värvningar till Everton:

Uppgifter: Italienaren närmar sig Everton

Uppgifter: Svensken nära flytt till Everton

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365