Lukaku: ”Engelsk klubb var väldigt intresserade av mig”

Lukaku: "Engelsk klubb var väldigt intresserade av mig"

Belgaren erkänner att han var sugen på flytt

Framtiden för Romelu Lukaku har länge sett osäker ut och inför varje transferfönster har han kopplats ihop med en flytt bort från Everton, och nu erkänner den belgiske anfallaren att en specifik klubb i England var väldigt intresserade av att köpa honom innan Everton satte stopp.

Den före detta Chelsea-anfallaren Romelu Lukaku har länge varit ett hett villebråd på transfermarknaden. Den 23-årige anfallaren har en näsa för att göra mål och har under flera säsonger i Premier League varit med uppe i skytteligatoppen. Sedan 2014 spelar han permanent för Everton efter att ha blivit såld av Chelsea, och inför varje transferfönster har det spekulerats hett kring möjligheten att belgaren lämnar underpresterande Merseysideklubben Everton, men en flytt har aldrig materialiserats. I somras fick klubben en ny ledning, med holländaren Ronald Koeman som huvudtränare, som lyckades övertala anfallaren att stanna kvar i klubben ännu en säsong, men Lukaku avslöjar att det fanns en specifik engelsk klubb som ville ha honom och han var intresserad av att ta erbjudandet.

– Jag skall inte ljuga. Det fanns en specifik klubb i England som väldigt gärna ville köpa mig, berättade Lukaku för Sport/Voetbalmagazine.

– Men Evertons nya ledning gjorde det klart för mig att de inte ville att jag skulle lämna. Vad kan du göra när det händer?

Lukaku är mycket intresserad av att vinna den engelska Premier League-titeln, men är noga med att understryka att klubben måste passa hans spelstil.

– Det är den trofén jag vill ha, det är vad jag jobbar för, att vinna den titeln. Jag skulle inte säga nej till Serie A, La Liga, Ligue 1 eller Bundesliga men, innan en sådan flytt måste flera krav mötas. Först av allt måste jag ha en tränare att jobba med som tror på mig då det inte är någon idé att skriva upp sig för en klubb bara för att sedan inse att systemet inte fungerar för mig, avslutade anfallaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply