Engelsk media: Nu lämnar Wayne Rooney Manchester United för Kina

Ryktena fortsätter – stjärnan på väg bort från klubben

Ryktena har pågått under de första veckorna av 2017. Manchester Uniteds anfallsstjärna Wayne Rooney ser ut att lämna klubben. Nästa destination blir Kina, enligt den engelska tidningen The Mirror. 

Säsongen 2004/05 gick Wayne Rooney från sin moderklubb Everton till Manchester United för vad som då var en enorm summa på nästan 400 miljoner kronor. Men för Sir Alex Ferguson och United skulle det visa sig att varje öre var värt att lägga ut på den unge anfallaren.

För den redan talangfulle Rooney utvecklades till en superstjärna och blev en av Manchester Uniteds klart mest tongivande spelare under hela 2000-talet. Hans prestationer var en av anledningarna till de flertalet titlar Manchester-laget plockade hem under den här perioden.

Kan flytta österut

Men sedan Zlatan Ibrahimovic anslutit sig till klubben har Rooney fått det svårare att ta en startplats, och nu kan engelsmannen komma att lämna klubben han tillbringat de senaste 13 säsongerna i. Enligt den engelska tidningen the Mirror ska Manchester United vara redo att släppa sin stjärna redan till nästa månad, då Chinese Super League-säsongen drar igång i mars.

I och med stjärnans eventuella flytt kan ett nytt rekord vara på väg att slåss. The Mirror tror till och med att Rooneys övergång skulle kunna bli den dyraste någonsin.

Läs mer om kinesiska ligan på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply