Antonio Conte godkänner försäljning av Chelseas Thibaut Courtois

Antonio Conte godkänner försäljning

Thibaut Courtois uppges vilja lämna Chelsea inför nästa säsong, något som Antonio Conte uppges kunna gå med på. Om ett acceptabelt bud kommer så får belgaren lämna klubben, enligt uppgifter.

Thibaut Courtois har uppgetts vara missnöjd med tillvaron i Chelsea. Han ska ha en dålig relation med klubbens målvaktstränare Christophe Lollichon, vilket innebär att han inte mår bra under lagets träningar. Han ska även vara missnöjd över att klubben missar Champions League nästa säsong, och vill därför lämna för en annan klubb som kommer att delta i tävlingen.

Conte godkänner försäljning

Courtois ska ha aviserat sin önskan om att få lämna för den blivande Chelsea-managern Antonio Conte, som tar över klubben efter EM i sommar, där han är förbundskapten för Italien. Tränaren ska ha gått med på detta, och har gett styrelsen grönt ljus att sälja spelaren om ett rimligt bud kommer. Man har satt ett utgångspris på 73 miljoner pund, men kan nog bli tvungna att sänka prislappen om man vill få honom såld. Klubbar som Real Madrid och Barcelona uppges vara intresserade av den belgiske landslagsstjärnan. Det återstår att se om någon klubb är villig att betala det Chelsea vill ha för spelaren, eller om Londonklubben går med på att sänka summan en aning.

Ersättare identifierade

På sistone har Fraser Forster, målvakt för Southampton, pekats ut som en potentiell ersättare. Den över två meter långe engelsmannen imponerar för Saints även i år, och kan därför belönas med en fin flytt till en av Englands stora klubbar. Även AC Milans supertalang Gianluigi Donnarumma har pekats ut som en möjlig ersättare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply