Thibaut Courtois stannar i Chelsea

Thibaut Courtois stannar i Chelsea

Trots ihärdiga rykten om en kommande flytt

Thibaut Courtois, Chelseas målvaktsstjärna som de hämtade hem från utlåning till Atletico Madrid där han hade gjort succé, har sagt att trots de ihärdiga ryktena som cirkulerar om en flytt för hans del är det ingenting han själv har tankarna på.

Chelseas målvakt Thibaut Courtois har länge omgärdats med rykten om en flytt för belgarens del. Efter att säsongen 2014/15 varit extremt bra för The Blues och Londonlaget seglade sig upp på försteplatsen och en Premier League-titel, så har den föregående säsongen inte varit lika bra. Courtois själv har enbart gjort 23 matcher i Premier League den förra säsongen på grund av skador och avstängningar. Det har ryktats häftigt om att han skulle ha bråkat med Stamford Bridges målvaktscoach Christophe Lollichon. Laget i sig har också gjort extremt dåligt ifrån sig och det har överlag bara inte varit en särskilt bra säsong för Courtois eller Chelsea. Trots detta är lag som Real Madrid och Paris Saint-Germain fortfarande intresserade av 24åringen, då de vet om att han har något speciellt och i rätt miljöer kan komma att uträtta underverk.

Nu har Courtois gått ut och sagt att det inte blir någon flytt för hans del den här sommaren, skriver Express.

– Jag är i Chelsea. Vi kommer att få en ny tränare och jag har tre år kvar på mitt kontrakt. Om ingenting stort händer så kommer jag att stanna i Chelsea. Jag vet att i fotboll så händer grejer snabbt, men teoretiskt sett så är min nästa säsong med Chelsea. Jag hoppas att vi kan ha ett bättre år och vinna Premier League igen. Det kommer att bli väldigt tufft. Alla lag kommer att ta in nya talanger men vi kommer att komma tillbaka starka, sade Courtois.

– Efter att ha vunnit ligan det föregående året [2014/15] med åtta poäng och spela bra, så har denna säsongen varit mycket mindre framgångsrik. Jag har också skadat mitt knä och var borta tre månader, sen kom jag tillbaka och som ett lag har vi inte spelat bra och vårat spel fick sig ett slag. Det var ett år där vi ibland förlorade på grund av löjliga mål eller för att vi inte kunde göra mål. Vi hamnade på en 10:onde plats, och det är inte bra nog för en klubb som Chelsea, avslutade Courtois.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply