Officiellt: Villareal värvar Alexandre Pato

Officiellt: Villareal värvar Alexandre Pato

Den brasilianska stjärnan går till La Liga

Villareal och Paulist Sport Club Corinthians har kommit överrens om en transfer för Alexandre Pato som kommer att gå till det gula laget i La Liga med ett kontrakt på fyra år.

Corinthians låter Alexandre Pato växla över till Villareal, gör La Ligaklubben officiellt på sin officiella hemsida. Den 26årige anfallaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra säsonger.

Den brasilianske anfallaren formades i de lägre brasilianska ligorna men stod ut med sina färdigheter vilket såg honom göra debut för SC Internacional vid 17 års ålder, där han i debuten lyckades göra ett mål och två assists mot Palmeiras. Samma år var han med om att vinna Supercupen samt VM för klubbar. Han var redan en nyckelspelare för Porto Alegre där det blev 27 matcher och 12 gjorda mål. Här började andra lag nämligen få upp ögonen för ynglingen, bland annat AC Milan som gjorde honom till klubbens stjärnvärvning 2007.

På grund av sin unga ålder och FIFA:s reglemente gällande internationella transfers för omyndiga spelare så fick Pato vänta nästan sex månader på att få spela en riktig, officiell match då han behövde registreras. Det var dock värt väntan. Med Milan tillbringade Pato sex säsonger, sammanlagt 150 matcher och 63 gjorda mål samt 18 assists. Han fick vinna Scudetton och italienska supercupen 2011.

2013 återvände anfallaren till Brasilien för att sluta upp med Corinthians och transfern blev en rekordbrytande på den brasilianska marknaden. Pato spelade totalt 39 matcher och gjorde 12 mål för den brasilianska klubben innan han lånades ut till Sao Paulo FC där det blev 105 matcher, 39 mål och 19 assists.

I början av 2016 hämtade Chelsea in honom, men Patos debut för det blåa Londonlaget fick vänta tills den 2 april och det blev enbart två matcher med ett mål som resultat för anfallaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply