Frank Lampard lägger skorna på hyllan

Engelsmannen avslutar sin karriär – efter 21 framgångsrika år

Frank Lampard avslutade i fjol sitt kontrakt med MLS-klubben New York City i USA. Det ryktades om att mittfältaren skulle återvända till Premier League, men nu är det istället officiellt att den förre Chelsea-spelaren avslutar sin karriär som fotbollsspelare.

21 år av framgångsrika prestationer är nu till sin ända, så lyder BBC:s hyllning till den engelske mittfältaren som nu officiellt valt att avsluta sin aktiva spelarkarriär. Lampard inledde sin resa i West Ham United där han spelade över 150 matcher under sex år. Efter det lämnade han för London-konkurrenten Chelsea, och där blev han kvar – i många år.

13 år, närmare bestämt, representerade Lampard London-klubben och han hann att bli en av klubbens främsta profiler, någonsin.

”Rätt tid nu”

2013 lämnade han Chelsea efter över ett decennium i klubben för att avsluta sin karriär i MLS och New York City. Dock hamnade han under några månader i Manchester City, eftersom hans amerikanska klubb lånade ut honom till Premier League-konkurrenten.

Det var även på tal att Frank Lampard skulle kunna återvända till Premier League, men istället gör han alltså som en annan PL-legend, Steven Gerrard, och avslutar sin fotbollskarriär – i alla fall som spelare. Enligt engelsk media kan han nu sadla om till tränare, då mittfältare menar att det är rätt tid att ta det här steget in hans karriär.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365