Chelsea och Manchester City jagar Juventus Leonardo Bonucci

Bonucci på Chelseas och Citys radar – storlagen gör upp om mittbacken

Just nu uppges Juventus stjärnförsvarare Leonardo Bonucci vara ett hett mål för storklubbarna ute i Europa. Mittbacken, som förlängde sitt kontrakt med Juventus i sommar, skulle komma att bli en dyr övergång för de klubbar som är beredda att betala hans utköpsklausul.

Så sent som dagen före julafton, den 23:e december, skrev Leonardo Bonucci på ett nytt kontrakt med den italienska storklubben Juventus, som i och med fjolårets säsong vunnit Serie A fem gånger i rad, vilket är italienskt rekord.

Nu satsar Turin-klubben vidare på en sjätte och sjunde gång i rad, men faktum är att Juve ”bara” får klara sig en säsong till med Bonucci i mittlåset, i alla fall om man ska tro brittisk press.

Chelsea och Manchester City i dragkamp

För enligt lokaltidningen i Manchester, Manchester Evening News, finns det starkt intresse från både Manchester City och Chelsea att köpa loss mittbacksstjärnan till sommaren. Samma källa uppger att de som ligger bäst till för tillfället är Chelsea då den gamle Juve-tränaren Antonio Conte finns i laget, något som väger till fördel för London-klubben.

Det skulle dock komma att bli en dyr affär för The Blues.Bonucci som sagt skrev på ett nytt kontrakt i julas är Chelsea nu tvungna att matcha hans höga lön samt betala uppemot 400 miljoner kronor i övergångssumma.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply