Aston Villa halverar spelarlöner

bet365
Aston Villa halverar spelarlöner

På grund av klausuler i spelarnas kontrakt

Aston Villa kommer halvera lönerna hos spelarna i klubben eftersom det finns klausuler i kontrakten som säger att detta ska ske om laget flyttas ner till The Championship, uppger Daily Mail.

Aston Villa har haft en katastrofal säsong i Premier League. Under en längre period har allt talat för att klubben åker ur den engelska högstaligan, och i helgen blev det klart att man kommer att spela i The Championship nästa säsong. Detta blir en tuff smäll för spelarna, inte bara sportsligt utan även ekonomiskt.

Enligt Daily Mail kräver nu Aston Villa att de spelare som vill spela kvar i klubben i den engelska andraligan halverar sina nuvarande löner. Majoriteten av spelarna i klubben har detta redan inskrivet som klausuler i deras kontrakt, en väldigt vanligt företeelse bland klubbar som slåss i botten av Premier League.

Frågan är dock spelarna kommer gå med på det krav som Aston Villa ställer. Enligt uppgifter kollar flera av spelarna efter nya klubbar. Det kan dock vara lättare sagt än gjort att hitta en ny klubb med tanke på den svaga säsong som utspelat sig på Villa Park.

Med tanke på detta kan det hända mycket hos Aston Villa under sommarens transferfönster. Det har bland annat ryktats om att Linus Wahlqvist är aktuell för Aston Villa. Dessutom letar klubben efter en ny tränare och David Moyes sägs vara aktuell för det jobbet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply