bet365

Arsene Wenger om England: ”Det är en bra utmaning”

Wenger öppnar för att ta över England

Arsenals tränare Arsene Wenger är den som flitigast kopplats ihop med jobbet som engelsk förbundskapten. Nu berättar fransmannen att han inte utesluter uppdraget.

Arsene Wenger tog över Arsenal 1996 och har sedan dess varit oerhört framgångsrik i den rödvita Londonklubben. 66-åringens nuvarande kontrakt med klubben går ut nästa sommar – och ska vi tro engelska uppgifter är jobbet som engelsk förbundskapten efter Roy Hodgson högaktuellt för tränaren. Det kommer dock inte ske något innan hans nuvarande kontrakt med Arsenal går ut.

– Jag har ett kontrakt till 2017 med Arsenal och jag har alltid respekterat mina kontrakt, men jag vet inte vad jag kommer göra efter, säger Wenger till BeIN Sports.

England före Frankrike?

Arsene Wenger har tidigare ryktats vara tilltänkt som Frankrikes nästa förbundskapten, men öppnar nu alltså för att ta över det engelska landslaget i stället.

– Det är en bra utmaning för alla tränare. Spelarna är unga, de har kvalitetsspelare. De kan enbart göra bättre, säger han till BeIN Sports.

Det återstår att se om England nu väntar ut Arsene Wengers kontrakt och anställer en tillfällig tränare så länge – eller om de kör på ett annat spår. Tidigare har bland annat den forne anfallsstjärnan Alan Shearer uttryckt sin önskan om att få ta över efter Roy Hodgson.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365