Wojciech Szczesny pikar Arsenal

Wojciech Szczesny pikar Arsenal

Trivs väldigt bra i Italien

Arsenals förstemålvakt Wojciech Szczesny sedan flera år tillbaka har under denna säsong fått se sig bortprioriterad till förmån för Petr Cech och David Ospina, men trivs väldigt bra i Roma dit han är utlånad och kan tänka sig att stanna.

Wojciech Szczesny kom upp genom Arsenals ungdomslag och har spelat för klubben sedan 2006, då han kom till England från det polska laget Legia Warsawa. Han har under en lång tid varit den ohotade förstemålvakten i Londonlaget, tills förra sommaren då Arsenal enbart gjorde en värvning under hela transferfönstret. Det handlade om Chelseas målvakt Petr Cech, som lyckades med att peta Szczesny från försteplatsen. David Ospina fick sedan andremålvaktsplatsen och plötsligt var Szczesny tredjevalet. Detta löstes med en utlåning till Roma, där han av allt att döma verkar ha trivts riktigt bra.

The Mirror skriver nu om att Szczesny kan komma att stanna i den italienska klubben samt skickar en diskret pik till sitt gamla lag Arsenal.

– Jag vet vart jag kommer spela nästa år, men jag kan inte avslöja det än, sade den 26årige målvakten.

– Om jag stannar i Roma, kommer det vara en möjlighet att växa och utvecklas ännu mer. Om jag återvänder till Arsenal, kommer jag att kunna använda mina erfarenheter från Italien. Jag lärde mig mer på fyra månader under Spalletti [Romas tränare] än under 10 år i England. Han lägger mycket vikt på detaljer och vill att målvakten ska kunna spela bollen med fötterna, fortsatte Szczesny.

Szczesnys nuvarande kontrakt med Arsenal löper ut 2018 men det är oklart huruvida polacken har en framtid i Londonklubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply