Vill ha Rosicky till klubben – planerar insamling

Sparta Prags fans planerar en insamling till ett köp av Tomas Rosicky

34-årige Tomas Rosicky kan mycket väl vara på väg till sin moderklubb Sparta Prag i sommar. Detta efter att klubbens fans i veckan utannonserade planer på att arrangera en insamling som ska möjliggöra en återkomst till Prag för 34-åringen, enligt The Mirror.

Sparta Prags supportrar ska i veckan ha skickat ett brev till klubbens ägare Daniel Kretinsky, där man fastslår att man är redo att hjälpa till ekonomiskt vid ett eventuellt köp av Tomas Rosicky. Brevet löd enligt följande:

” Vi supportrar är redo att bidra finansiellt för att förverkliga övergången, om ni bestämmer er för att ta in Tomas Rosicky till Sparta. För tillfället kan vi inte säga med hur mycket, men vi är redo att göra allt för att inspirera Spartas fans till att samla in en så hög summa pengar som möjligt.”

Rosicky kom till Sparta redan som pojke

Anledningen till att fansen vill ha in Rosicky i klubben, är att han har ett förflutet i Sparta. Han kom nämligen till klubben redan som åttaåring och spenderade hela sin uppväxt där. Något som gör fansen hoppfulla till att den tjeckiske landslagsmannen – vars karriär nu börjar gå mot sitt slut – ska vända hem och avsluta livet som fotbollsspelare i staden som han för 26 år sedan, påbörjade det i.

Åldern och den knapra mängden speltid talar för en flytt

Rosicky har spenderat de nio senaste säsongerna i Premier Leauge och Arsenal där han har spelat 245 matcher, gjort 28 mål och stått för 25 assist. Den här säsongen har det dock inte blivit så mycket gjort på planen, då det för Rosickys del har varit knapert med speltid. 34-åringen – som stundtals sett sliten ut – har nämligen bara spelat femton matcher sedan i september. Ett antal som gör att han mycket väl kan lämna London efter säsongens slut, och därav vara aktuell för en övergång till Sparta Prag i sommar.

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply