Vändningen: Arsene Wenger öppen för jobbet som Englands förbundskapten

Vändningen: Arsene Wenger öppen för jobbet som Englands förbundskapten

Är högaktuell för tillfället

Arsenals tränare Arsene Wenger öppnar upp för möjligheten att ta över som Englands förbundskapten, efter att ha tillbringat 20 år i Arsenal och med ett kontrakt som går ut i slutet av säsongen.

Arsenals välkände tränare Arsene Wenger kommer till helgen att ha tillbringat 20 år på Londonklubbens tränarbänk, någonting värt att fira. Wenger är numera, sedan Sir Alex Ferguson slutade som tränare i Manchester United, den tränare i Premier League som suttit längst på en tränarposition i en klubb. Många supportrar har under en längre tid velat ha bort tränaren, som inte har lett klubben till några större framgångar under de senast åren och de känner att klubben har stagnerat. Wenger sitter på ett kontrakt som går ut i slutet av säsongen och den franske tränaren har ännu inte förlängt, vilket kan tala för att han är öppen för nya möjligheter.

Flertalet engelska medier, däribland Squawka, rapporterar om att Arsenaltränaren har blivit ihopkopplad med jobbet som Englands förbundskapten, en position som på nytt blev tillgänglig häromdagen efter att dåvarande nye tränaren Sam Allardyce avslöjades i en stor härva. Wenger spåddes även tidigare i somras redan kunna ta över det engelska landslaget men det blev aldrig av, men många menar på att det kan komma att hända nu. Wenger själv har gått ut och mött dessa rykten med uttalandet om att han definitivt är öppen för möjligheten, men för tillfället enbart är fokuserad på sin engelska klubb.

– Min prioritet är att göra bra ifrån mig här, det har alltid varit min klubb. Men om jag är ledig en dag, varför inte? För tillfället är min fokus på mitt jobb, sade Wenger.

Sedan Wenger tog över den 1 oktober 1996 så har Arsenal vunnit tre stycken Premier Leaguetitlar och sex stycken FA cuper.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply