Uppgifter: Eftertraktade Bakayoko tackade nej till Arsenal förra året

Uppgifter: Eftertraktade Bakayoko tackade nej till Arsenal förra året

Wenger lyckades inte övertyga

Monaco har en hel drös med spelare som jagas av Europas toppklubbar, och enligt rapporter skall Arsenals Arsene Wenger ha försökt övertyga Tiemoué Bakayoko om att komma till norra London i höstas, men mittfältaren avböjde erbjudandet.

För tillfället har AS Monaco en hel del att erbjuda. De leder den franska Ligue 1 över Paris Saint-Germain, regerande mästare, med tre poäng och de lyckades ta sig vidare till Champions Leauges kvartsfinaler efter att ha slagit ut Manchester City över två möten. De är ett av de lagen som har gjort flest mål i hela Europa den här säsongen och de fortsätter enbart att ösa in dem. Halva Monacos startelva jagas av toppklubbarna över hela kontinenten, och en av dem är Tiemoué Bakayoko.

Den defensive mittfältaren har varit en viktig del av Monacos försvar såväl som anfall under säsongen, och har attraherat en del intresse med sina insatser. Enligt uppgifter till den engelska tidningen the Express skall Arsene Wenger, Arsenals tränare som kan komma att lämna klubben till sommaren, ha tagit kontakt med Bakayoko och mött upp med den blott 22-årige mittfältaren i en hotellobby i Paris i november förra året. Wenger skall ha försökt locka den franske mittfältaren att komma till Arsenal, men den franske tränaren lyckades inte med att övertala landsmannen Bakayoko, som tackade nej till erbjudandet. Enligt tidigare rapporter vill Bakayoko själv ansluta till Paris Saint-Germain.

Arsenal har en del att jobba på på sin lönelista, med Alexis Sanchez och Mesut Özil som med all förmodan försvinner till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply