Uppgifter: Bayern München jagar Arsenals Xhaka

Uppgifter: Bayern München jagar Arsenals Xhaka

Xhaka har väckt intresse i Tyskland

Arsenal värvade i somras in Granit Xhaka från tyska Borussia Mönchengladbach och den schweiziske mittfältaren har väckt intresse i Tyskland igen, hos storklubben Bayern München, trots att hans prestationer för Londonklubben har varierat kraftigt och hans disciplin inte varit den bästa.

Granit Xhaka lämnade i somras Borussia Mönchengladbach och gjorde en mycket omtalad flytt då han flyttade från tyska Bundesliga till förmån för att skriva upp sig på Arsenals lönelista och Premier League. Väl i Londonklubben har han gjort helt okej ifrån sig, även om många har kritiserat den schweiziske mittfältarens disciplin, då han redan har lyckats dra på sig två röda kort under säsongen.  Detta har inte gjort det bästa av intryck, men trots detta har han redan lyckats väcka intresse, bland annat från ligan som han lämnade.

Enligt uppgifter till den tyska tidningen Bild, via engelska Daily Star, har Bundesligagiganterna Bayern München anmält sitt intresse för mittfältaren, och de skall se honom som en ersättare för Bayerns Xabi Alonso, som meddelat att han definitivt kommer att lägga av med proffsfotbollen. Ottmar Hitzfeld, som tidigare har tränat den tyska storklubben i två omgångar, menar på att värvningen av Xhaka skulle vara en bra sådan.

– Bayern har definitivt Xhaka på deras radar, sade Hitzfeld via engelska Daily Star.

– Xhaka är alltid ett ämne som kommer upp i diskussioner för nuvarande toppklubbar och hans utveckling är inte färdig än.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply