Petr Cech blir ny lagkapten för Arsenal?

Petr Cech blir ny kapten för Arsenal?

Mikel Arteta blir av med kaptensbindeln under nästa säsong

Arsenals manager Arsene Wenger är redo att utse en ny lagkapten inför nästa säsong och mycket pekar på att det kan bli nykomlingen Petr Cech, enligt den senaste rapporteringen från England.

Arsenals nuvarande kaptenen på Emirates Stadium är ingen mindre än spanjoren Mikel Arteta och Per Mertesacker är hans vice lagkapten. Dock har spanjoren inte fått spela så mycket den här säsongen så Mertesacker har fått kliva fram som lagkapten och sedan har mittbacken Laurent Koscielny har fått agera vicekapten på plan.

Mikel Arteta lämnar Arsenal

Arteta förväntas lämna Arsenal under sommaren då hans kontrakt med Arsenal löper ut. Klubben kommer således att behöva en ny skeppare och det blir inte Mertesacker får kaptensbindeln trots att han för tillfället är vice kapten.

En trolig förklaring är att man bedömer att Mertesacker inte kommer att vara garanterad en plats i laget under nästa säsong. Då är Wenger mer angelägen om att se till så att hans nya kapten blir en spelare som ingår i den ordinarie startelvan.

Cech blir Arsenals nya kapten

Enligt den senaste rapporteringen så är Cech inställd på att bli klubbens nya kapten och som det ser ut så vill Wenger mer än gärna ge kaptensbindeln till den erfarne veteranen.

Inget formellt beslut har tagits eller offentliggjorts.  Ett eventuellt offentliggörande av beslutet lär nog inte ske förrän under sommaren då allt som rör spelarna blir klarare. Just nu pekar det mesta på att Cech är den stora favoriten och att han står närmast att få axla den ärofyllda rollen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply