Olivier Giroud öppnar för att spela under Mourinho eller Conte

Olivier Giroud öppnar för att spela under Mourinho eller Conte

Säger anfallaren att han vill byta toppklubb?

Arsenals Olivier Giroud har inte spelat så mycket under den gångna säsongen och den 30-årige anfallaren öppnar nu för att spela under andra tränare, som José Mourinho i Manchester United och Antonio Conte i Chelsea.

Olivier Giroud har inte varit en startspealre under den pågående säsongen i Premier League, och även om han har fått en del minuter på planen har det inte varit idealt för den numer 30-årige anfallarens del. Det har ryktats om att Giroud kan komma att lämna, och mycket hänger på huruvida tränare Arsene Wenger stannar kvar en säsong till eller inte, då vissa menar på att han kommer att stanna, medans andra säger att han är klar för att lämna klubben, med Maxi Allegri redo att ta över vid rodret.

Franske Giroud har spenderat de senaste fem säsongerna i Premier League i Arsenal och har således spelat länge under fransmannen Wenger, som inte direkt är känd för att förlora sitt temperament särskilt ofta. Giroud menar nu på att han skulle kunna förändra sitt spel och spela under en tränare som är mer krävande och passionerad.

– Som en idé, varför inte? Sade Giroud till den franska tidningen L’Equipe.

– Varje erfarenhet är bra att leva igenom. Jag skulle kunna förändra mig.

– I Montpellier säsongen 2011-12 hade Rene Girard den kämparglöden och mentaliteten, av en spelare som aldrig ger upp, öppen i sinnet, kamp. En som skäller. Vi blev franska mästare med honom, avslutade Giroud.

Till skillnad från Wenger har tränare som José Mourinho och Antonio Conte verkligen passion och ett humör, och det skulle alltså inte vara omöjligt att se Giroud i en annan roll under en annan tränare.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply