Officiellt: Arsenal förlänger med Per Mertesacker

Officiellt: Arsenal förlänger med Per Mertesacker

Mittbacken stannar ytterligare ett år

Arsenal har förlängt kontraktet med sin mittback Per Mertesacker, som dessvärre har varit frånvarande under hela säsongen efter en skada på försäsongen, men beräknas vara tillbaka om två veckor.

Arsenal förstärkte sin backlinje i somras, efter att ha lyckats göra klart med Valencias mittback Shkodran Mustafi, något som var tur då ordinarie mittbacken Per Mertesacker hade åkt på en smäll under försäsongen och var borta under hela den gångna hösten. Nu rapporteras tysken dock vara tillbaka inom cirka två veckor och den 32-årige försvararen har även accepterat en kontraktsförlängning, då hans kontrakt skulle gå ut till sommaren.

– Han (Mertesacker) har en option (i sitt kontrakt) som vi har tagit, sade tränare Arsene Wenger gällande den nya kontraktsförlängningen till den engelska tidningen The Mirror.

– Han är tillbaka på träningarna, inte med laget, men han har två veckor kvar nu. Med antalet matcher vi har så är det viktigt att vi har alla våra erfarna spelare tillbaka, och att alla är fokuserade på att göra bra ifrån sig. Vi kommer att gå igenom en sanningens tid nu, januari till maj är fem månader kvar, avslutade Wenger.

Mertesacker hade inga problem med att skriva under det nya kontraktet, till skillnad från de andra stjärnorna Mesut Özil och Alexis Sanchez, som med mindre än 18 månader kvar i klubben ännu inte har förlängt sina kontrakt.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365