Mesut Özil kan tvingas stå över Liverpool-mötet

Mesut Özil kan tvingas stå över Liverpool-mötet

Uppges vara sjuk

Arsenals stjärnsppelare Mesut Özil, som kritiserats på sistondes för sina insatser men som fortfarande är en kugge i Arsenals trupp, uppges kunna missa Arsenals viktiga lördagsmatch mot konkurrenterna Liverpool.

Arsenal mötte Liverpool i säsongens första match, och där fick Londonklubben tillslut stryk med 3-4 från Merseyside-klubben och nu finns chansen att ta revansch. Arsenal ligger för närvarande på en fjärdeplats, visserligen med en match mindre spelad, och Liverpool ligger på en femteplats en poäng bakom Arsenal, så detta är ett viktigt möte som kan röra om i grytan och det lag som går vinnande ur striden kommer att tjäna en hel del på det i det långa loppet.

Nu uppger Goal att Mesut Özil, en av Arsenals allra viktigaste och bäst betalda spelare – trots att han har fått ta emot mycket kritik på senaste – var tvungen att lämna onsdagens träning på grund av sjukdom. Detta kan innebära att Özil inte kan vara med och spela på lördag, vilket i sin tur skulle vara bedrövliga nyheter för Londonklubben. Özil har hittills gjort nio mål och åtta assist på 29 matcher under säsongen, vilket inte kan mäta sig med förra året då han framförallt bidrog med assist – hela 20 stycken i alla turneringar. Därtill har  mittfältaren löpt mer, i genomsnitt 10,49 kilometer per 90 minuter, än både Laurent Koscielny och Alexis Sanchez 2017, trots att han har mindre antal spelminuter än de båda.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply