Manchester United förbereder värvning av Alex Oxlade-Chamberlain

Manchester United förbereder värvning av Alex Oxlade-Chamberlain

United vill utnyttja tillfället

Manchester United är beredda på att slå till på Arsenals unge Alex Oxlade-Chamberlain, som enligt José Mourinho inte uppfyller hela sin potential i Londonklubben, och vill utnyttja det förvirrade tillfället då alla ifrågasätter Arsene Wenger.

Det är mycket som pågår i Arsenal just nu. Framförallt så ifrågasätts det huruvida tränare Arsene Wenger kommer att stanna kvar i klubben nästa säsong, eller inte. Tränaren själv är väldigt mystisk och förvirringen är total. Som ersättare har Maxi Allegri och Ralph Hasenhuttl bland annat ryktats vara möjliga men än så länge är det mesta enbart lösa rykten.

Denna situation är någonting som José Mourinho vill utnyttja och tränaren har sina ögon på Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain, detta skriver engelska The Mirror. Portugisen är mycket intresserad av att värva högeryttern, speciellt då han redan har sålt sin ytter Memphis Depay till Lyon och Morgan Schneiderlin till Everton. Dessutom ser Michael Carricks framtid ännu mycket osäker ut. Men den blott 23-årige Oxlade-Chamberlain skulle fungera utmärkt på Mourinhos mittfält med sin snabbhet och sin styrka.

Därtill så har Oxlade-Chamberlain inte varit speciellt aktiv på Emirates och har inte lyckats att prestera som önskat, med enbart tre stycken Premier League-mål under loppet av två säsonger i Arsenal. Mourinho ser dock större potential i ynglingen än så och har tro på att Oxlade-Chamberlain skulle kunna passa in i Uniteds utvecklingsplaner över de kommande åren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply