Barcelona ger inte upp på Hector Bellerin

Barcelona ger inte upp på Hector Bellerin

Sågs som ersättare för Dani Alves

FC Barcelona skall under sommaren ha varit väldigt intresserade av Arsenals högerback Hector Bellerin och enligt rapporter skall intresset för spanjoren inte ha svalnat utan kuststadsklubben planerar att göra Bellerin till en prioritetsvärvning.

FC Barcelona förlorade i somras Dani Alves, som valde att göra en övergång till de italienska mästarna Juventus och sedan dess har de spanska giganterna sökt efter en ersättare till Barcelonaikonen Alves. Under sommaren gick det rykten om att Barcelona skulle vara intresserade av Arsenals högerback Hector Bellerin och enligt den engelska tidningen The Daily Star är det ett intresse som inte har svalnat utan ännu i högsta grad lever.

Den 21årige talangen är född och uppvuxen i Barcelona och började således även sina ungdomsdagar i klubben. Men 2011 gick han till den engelska klubben och skrev 2013 på sitt första professionella kontrakt med Arsenal. Utöver en utlåning till Watford så har den unge lovande högerbacken representerat Londonklubben och fått allt mer och mer speltid. Under den pågående säsongen har spanjoren hittills startat alla matcher och spelat 90 minuter och han fick även spela från start i Arsenals första Champions Leaguematch för säsongen mot franska mästarna Paris Saint-Germain. Förra säsongen blev det 36 Premier Leaguematcher för den temporika ytterbacken och han var en nyckelspelare i Arsenals andraplacering.

Rapporter säger att Barcelonas tekniska sekreterare Roberto Fernandez och tränare Luis Enrique skall ha kommit överrens om att göra Bellerin till en av deras prioritetsvärvningar inför framtiden. För närvarande har backen tre år kvar på sitt nuvarande kontrakt på Emirates.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply