Arsenal kan värva Yuri från Santos

Arsenal ger sig in i jakten på supertalangen

Santos blivande stjärna Yuri, 15, har gjort stor succé den här säsongen. Nu vill Arsenal knyta till sig anfallaren.

Yuri är nästa stortalang som blivit fostrad i Santos. Den här säsongen har anfallaren gjort 40 mål på 28 matcher och representerat Brasilien på U15, U16 samt U17-nivå hittills. 15-åringens insatser har inte gått obemärkt förbi, och flera storklubbar runt om i Europa hoppas på att lyckas värva en blivande Neymar eller Gabriel Barbosa. Både Manchester City och Manchester United ska enligt uppgifter ha varit intresserade av spelarens tjänster, men nu har en annan engelsk klubb gett sig in i jakten.

Scoutat på plats

Det är Metro som skriver att Arsenal haft scouter på plats för att se Yuri spela och att man ska vara högst angelägna av att locka över honom till Londonklubben. Spelarens agent medger att det finns stort intresse för hans klient, men att en flytt inte är aktuell i dagsläget.

– Yuri betraktas som en av de bästa unga anfallarna i Brasilien och därför ådrar han sig intresse från världens bästa klubbar. Men just nu tänker vi inte på en flytt, säger Giovanni Galvao enligt Sambafoot.

Om Gunners trots detta skulle lyckas få till en affär med Santos och Yuri så får man hoppas att det inte blir ett liknande scenario som för Wellington Silva när han lämnade Fluminense år 2010, då han fick tillbringa flera säsonger på lån hos diverse klubbar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply