Arsenal inleder samtal med Alvaro Morata

Arsenal inleder samtal med Alvaro Morata

Alvaro Morata lockar till sig intresse från Arsenal

Arsenal har inlett samtal med Alvaro Moratas representanter för att diskutera en potentiell övergång inför sommaren och det är inga småsummor det pratas om. Juventusanfallaren kan komma att kosta hela 600 miljoner kronor.

Arsenal är på jakt efter en ny anfallare inför sommarens transferfönster och Alvaro Morata är en av spelarna som kan bli aktuell för en övergång. Den 23-årige spanjoren, för närvarande i Juventus, har bara mäktat med 8 mål på 37 matcher (varav 22 från start) den här säsongen och ryktas därför på väg bort från Serie A-klubben.

Arsene Wenger, manager för Arsenal sedan 1996, förbereder sig redan nu inför sommaren och har en rejäl transferbudget till förfogande. Just nu har han bara Danny Welbeck, 25, och Olivier Giroud, 29, som renodlade anfallare i truppen och därför är det sannolikt att han ger sig ut på jakt efter en ny spjutspets.

Alvaro Morata för 600 miljoner?

Enligt rapporter från spanska Ok Diario, som brittiska Daily Star hänvisar till, har Premier League-klubben tagit kontakt med Moratas representanter för att diskutera en eventuell övergång. Enligt dessa källor ska Arsenal vara beredda att lägga ut hela €65 miljoner (cirka 600 miljoner kronor) för att köpa loss den 23-årige anfallaren. Morata förlängde sitt kontrakt med Juventus till juni 2020 för tre månader sedan, vilket kan vara en anledning till den höga prislappen.

Arsenal får konkurrens från Real Madrid

Real Madrid, klubben Morata lämnade för Juventus sommaren 2014, har en återköpsklausul på €30 miljoner (ungefär 280 miljoner kronor) och sägs vara intresserade av att aktivera den för att sedan sälja honom vidare och frigöra ännu mer pengar inför det kommande transferfönstret. Men med tanke på de summorna Arsenal sägs vara beredda att lägga ut lär de inte ge upp i första taget.

Alvaro Morata, som föddes 1992 i Madrid, har gjort sex A-landskamper för Spanien sedan debuten i november 2014. I Juventus har det hittills blivit 23 mål och 14 målgivande passningar på 83 framträdanden för landslagsanfallaren.

SE ÄVEN: Álvaro Morata: ”Vill inte bli som Álvaro Negtedo”

SE ÄVEN: Arsenal vill värva Keylor Navas

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply