Alexis Sanchez om framtiden i Arsenal: ”Lycklig här”

Alexis Sanchez om framtiden i Arsenal: "Lycklig här"

Alexis Sanchez dementerar flyttryktena

Tidigare i veckan ryktades Alexis Sanchez bort från Arsenal. Men nu kommenterar spelaren själv spekulationerna, och menar att han har fullt fokus på ”Gunners”.

Alexis Sanchez lämnade Barcelona år 2014 för att prova lyckan i Arsenal. Chilenaren var lagets främste poängplockare under sin första säsong när man kammade hem FA-cupenArsene Wenger har tidigare sagt att man vill förlänga stjärnans kontrakt, som sträcker två år framöver. Men i veckan kom det uppgifter gällande hans framtid på Emirates Stadium, där en flytt verkade aktuell för anfallaren.

Manchester United, Manchester CityChelsea och Real Madrid har alla pekats ut som möjliga kandidater till hans signatur, nu kommenterar spelaren själv läget.

Fokus på ligatiteln

Arsenal gästas av just Chelsea i eftermiddag där de har chansen att återuppta förstaplatsen i Premier League. Man har inte vunnit ligan på tolv år men har hängt med i toppstriden den här säsongen, något som Sanchez poängterar.

– Jag är väldigt lycklig i Arsenal och tänker inte på att lämna. Den här säsongen visar vi vilken seriös utmanare till ligatiteln vi faktiskt är, säger Sanchez till Daily Mirror och fortsätter:

– Enheten här mellan fans, klubb och spelare är enorm och supportrarna har varit fantastiska. Vi vinner och förlorar tillsammans.

Vill värva från Bundesliga?

Arsenal ska sedan en tid ha varit ute efter Borussia Mönchengladbachs offensiva mittfältare Granit Xhaka, som hade kunnat ersätta Sanchez vid en flytt. Den schweiziske landslagsmannen har själv uttryckt sin önskan om att få spela i England, men något konkret bud från PL-klubben har inte kommit.

– Det finns inga bud och det finns ingen kontakt med Arsenal. Jag vill klargöra det här och nu: Granit Xhaka vill stanna i Mönchengladbach och vi vill inte sälja honom, säger sportchefen Max Eberl till Sport1.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply