Alexandre Lacazette förlänger eller bryter kontraktet med Lyon?

Alexandre Lacazette förlänger eller bryter kontraktet med Lyon?

Rapporteras stå vid ett vägskäl

Den franske anfallaren Alexandre Lacazette är eftertraktad av bland annat Londonklubben Arsenal i Premier League men nuvarande klubben Lyon i Ligue 1 vill erbjuda strikern ett nytt kontrakt och Lacazette måste ta ett beslut.

Alexandre Lacazette är för närvarande fortfarande en Lyonspelare men det kan snart komma att ändras. Efterfrågan har varit stor på den franske anfallaren och flertalet storklubbar ute i Europa har varit ute efter Lacazettes underskrift. Lyon har dock stått på sig och satt en hög prissumma på anfallarens huvud, vilket har avskräckt många klubbar. Arsenal har varit aktuella med ett bud på anfallaren på 29,3 miljoner pund, men fick budet avslaget av den franska klubben direkt. De väntas återvända med ett ännu bättre bud för Lacazette, som förra säsongen gjorde 21 mål i den franska ligan, men det ser ut att kunna bli svårt.

Metro skriver nu att Lyon skall erbjuda Lacazette ett nytt kontrakt och förlänga anfallarens nuvarande, detta enligt klubbens presient Jean-Michel Aulas. Strikerns kontrakt med Lyon löper till 2019 men den franska klubben vill försäkra sig om att 25åringen stannar längre än så.

– Vi kommer att erbjuda Lacazette att förlänga sitt kontrakt för att visa honom att han är en av våra största tillgångar, sade klubbpresidenten.

Samtidigt rapporterar TMW via The Telegraph att den franske anfallaren själv har frågat om att få lämna klubben och 25åringen försöker tvinga sig till en flytt till Arsenal. Han skall alltså själv inte vilja stanna men då klubben inte accepterar Arsenals bud får anfallaren från sitt håll försöka tvinga sig ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply