Alex Oxlade-Chamberlain missar EM

Arsenals mittfältsstjärna blir borta till juli

Det blir inget EM i Frankrike för Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain. Engelsmannen har dragit på sig en ny skada och kommer inte kunna spela fotboll förrän i juli som tidigast. 

Årets säsong blev inte riktigt som Alex Oxlade-Chamberlain hade tänkt sig. Efter att ha inlett  säsongen med att vara planens bästa spelare när Arsenal slog Chelsea i Community Shield förra sommaren har engelsmannen inte gjort många Gunners-fans glada. Säsongen där 22-åringen skulle få sitt stora genombrott har i stället präglats av skadebekymmer och dåliga prestationer.

Inte spelat sedan i februari

Senast engelsmannen spelade fotboll var den 22:e februari när han drog på sig en knäskada. Efter det har han gått en kamp mot klockan för att vara tillbaka till Arsenals säsongsavslutning, men det hela slutade i stället med att han i veckan drog på sig en ny skada som gör att det är färdigspelet för den här säsongen. Samt att spel i EM inte längre är aktuellt.

– Jag har pratat med Alex och med vårt medicinska team och de säger att han kan vara tillbaka i juli. Man hade verkligen unnat en 22-årig kille att få åka till EM, så det känns sorgligt, säger Arsenals tränare Arsene Wenger. 

Ryktas till West Ham

Frågan är om Chamberlain också gjort sin sista match i Londonklubbens vitröda dress. 22-åringen har kopplats ihop flitigt med Londonkonkurrenten West Ham och kan vara på väg bort från Arsenal redan i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply