Manchester City nära John Stones

Manchester City nära John Stones

Guardiola är säker att värvningen kommer gå i hamn

Evertonförsvararen John Stones, som är eftertraktad i hela Europa av flertalet storklubbar, sägs vara väldigt nära en övergång till Manchester City, med tränare Pep Guardiola säker på att värvningen på 50 miljoner pund går igenom.

Manchester City är en av de toppklubbar som under en längre tid har varit väldigt intresserade av Evertons unge försvarare John Stones. Stones ses som en av de mest lovande engelska försvararna på en lång tid och det finns många toppklubbar ute i Europa som haft ögonen på den unge talangen. Trots att Stones har haft en dålig säsong där han har varit ur form och inte kunnat visa upp sitt rätta jag så har klubbarna inte tappat intresse.

The Sun rapporterar nu att Pep Guardiola, den nye tränaren i Manchester City, är väldigt säker på att han har vunnit transferbudandet om Stones, med ett bud på 50 miljoner pund. City tror att Evertonförsvararen kommer att gå till dem i sommar, före rivaler som Manchester United och Chelsea. Mittbacken ses som en vital del av Citys framtid under Guardiola, då veteranen Martin Demichelis, 35 år gammal, lämnar klubben och de blir kvar med väldigt få mittbackar.

Centerbacken Vincent Kompany kämpade med skador hela förra säsongen och det ser även osäkert ut med Eliaquim Mangalas form. Pep kommer också att gå över mittbackarna Nicolas Otamendi och Jason Denayer under försäsongen innan han tar ett beslut på deras framtid. Men det är den före detta Barnsleyspelaren Stones som passar perfekt in i Guardiolas visioner, en bollspelande försvarare som han vill bygga ett nytt försvar runt.

Stones var förra året nära på att gå över till Chelsea i förra sommarens stora transfersaga, men det slutade med att han stannade kvar i Everton då klubben var bestämda i förhandlingarna.

John Stones är en del av Englands EM-trupp som befinner sig i Frankrike just nu och skall möta Island i en spännande åttondelsfinalmatch.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply