Liverpool letar efter förstärkning i januari

Vill värva spelare i januarifönstret

FC Liverpool har fått en lysande start på ligaspelet. Men för att inte riskera att tappa under vårsäsongen till tränaren Jurgen Klopp förstärka laget under januarifönstret.

Efter tio omgångar ligger Liverpool trea i Premier League, dock på samma poäng som ettan Manchester City och tvåan Arsenal. Den magnifika starten har fått Liverpool-fansen att återigen drömma om klubbens första PL-titel, och den första ligatiteln överhuvud taget sedan säsongen 1990/91, då Glenn Hysén var lagkapten.

Men skador kan komma att krossa den drömmen och nu vill Merseyside-klubben försöka värva fler spelare till det kommande januarifönstret.

– Vi har en ständig bevakning av transferfönstret och försöker vara uppdaterade över eventuella namn som kan vara aktuella för klubben, säger lagets tränare Jurgen Klopp till Daily Mail.

Ings skada ett orosmoment

Framför allt är det Danny Ings knäskada, som kommer hålla borta honom från resten av säsongen, som fått Klopp att börja leta namn till transferfönstret i januari. Även om den tyske coachen inte velat uttala sig om några eventuella namn har det ändå ryktats om flertalet.

Bland annat ska Liverpool hoppas på att kunna knyta åt sig Dortmund-spelaren Christian Pulisic. 18-årigen har uttalat sig om sin kärlek till den engelska ligafotbollen och hoppas en dag att kunna spela för en Premier League-klubb. Dessutom gör Liverpool och Everton upp om den franske försvarstalangen Presnel Kimpembe. Men PSG ska dock vara måna om att behålla ytterbacken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply