Liverpool intresserade av FC Kölns Timo Horn

Liverpool intresserade av FC Kölns Timo Horn

Den unge målvakten har gjort stark säsong

Timo Horn är målvakt i 1. FC Köln och har gjort en riktigt stark säsong men det går täta rykten om att målvakten skulle kunna gå till Liverpool och Premier League.

1.FC Köln lyckades i helgen försäkra sig om spel i Bundesliga även nästa säsong med en 4-1 vinst över Darmstadt. Köln har gjort en helt okej säsong, mycket tack vare deras 22årige målvakt. Timo Horn ses som en av de bästa målvakterna i Bundesliga och den stora tyska tidningen Kicker har till och med värderat hans prestationer som bättre än Manuel Neuers under den gångna säsongen. Horns matchform har dragit flertalet intressenter till sig och Premier League har ryktats som nästa anhalt. Den tyska pressen, som till exempel Sport Bild och Express, har skrivit om att Liverpool sägs vara väldigt intresserade av den tyske målvakten.

Efter helgens match fick Horn frågan rätt ut om huruvida han kommer att stanna i Köln nästa säsong eller inte.

– Vi får se, sade han till The Set Pieces.

– Jag har ett långt kontrakt [till 2019] i Köln och mitt hjärta är i Köln. Jag tror att vi kommer prata om det med tränaren [Peter Stöger], Jörg Schmadtke och även målvaktstränaren och sedan får vi se vad som kommer härnäst, avslutade Horn.

Utköpsklausulen för målvakten sägs ligga på 9 miljoner euro, vilket blir lite under 7 miljoner pund. Han har varit extremt framstående för sin hemstadsklubb sedan han gjorde sin debut 2012 vid 19 års ålder. Den 1.92 meter långe målvakten har bara missat fyra stycken matcher för Köln under de senaste fyra säsongerna och var med och hjälpte Effzeh att 2014 kvalificera sig tillbaka upp till Bundesliga igen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365