Jürgen Klinsmann överväger jobbet som Englands förbundskapten

Tysken står för närvarande under kontrakt med USA

Jürgen Klinsmann är en stark tränare med visioner och som inte är rädd för att göra som han vill, vilket är egenskaper England söker i sin nya förbundskapten men Klinsmann står under kontrakt med USA till efter VM 2018.

England söker en ny förbundskapten efter fiaskot i EM, där de förlorade 1-2 mot Island och fick se sig själva utslagna i åttondelsfinalen. Tränare Roy Hodgson sade upp sig och nu måste det engelska fotbollsförbundet hitta en ersättare. För närvarande är det U21-tränaren Gareth Southgate som fungerar som interimtränare, detta är dock ingenting han vill fortsätta med utan hoppas på att till hösten, då England spelar sin första VM-kvalifikationsmatch mot Slovakien, så skall en ersättare vara på plats. Vem denne ersättare kan komma att bli finns det många frågetecken kring. Bland annat Roberto Mancini har ryktats vara aktuell, tillsammans med Jürgen Klinsmann.

Tysklands truppmanager Oliver Bierhoff har avslöjat att det engelska fotbollsförbundet redan har kontaktat Klinsmann, för närvarande tränare av USA:s herrlandslag i fotboll, skriver The Daily Star.

-Jag tror att han är i förhandlingar med England, sade Bierhoff som spelade jämns med Klinsmann i det tyska lag som vann EM 1996 och var även Klinsmanns assistent under hans tid som tränare för Tyskland mellan 2004-2006.

– Han skulle passa in bra. Vi började tillsammans 2004 och han är inte alltid, hur kan jag säga, trevlig att handskas med för han vill förändra saker. Men han tar med sig motivation. Han har modet att ta tuffa beslut och kanske behöver ni någon som han, fortsatte Bierhoff.

Klinsmann passar in i det engelska fotbollsförbundets profil perfekt, som en utländsk tränare med erfarenhet av Premier League då han i två omgångar spelade för Tottenham och han talar även engelska flytande. Den 51årige tysken står under kontrakt med USA tills VM i Ryssland 2018 men har svårt att komma överrens med den amerikanska fotbollsförbundets president, vilket sägs kunna vara tillräckligt för att initiera en flytt.

– Om du kollar på det engelska fotbollsförbundet i England, det är mer än 100 år gammalt och de har redan sin infrastruktur, scouting, tränarutbilding, nationellt träningcentrum och pyramiden sitter ihop, sade Klinnsman.

– Grunden i USA är fortfarande svag och sitter inte ihop när man jämför det med andra länder.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply