Joe Allen närmar sig Stoke

Joe Allen närmar sig Stoke

Mittfältaren vill jobba med Mark Hughes

Liverpools mittfältare Joe Allen, som gjorde en strålande insats för Wales i EM 2016 i Frankrike, närmar sig en övergång till Stoke med stormsteg vilket skulle vara en toppvärvning för klubben.

Liverpoolmittfältaren Joe Allen är på väg att byta klubb efter en säsong som har sett mittfältaren få mycket beröm för sina insatser. Trots att den walesiske mittfältaren inte figurerade så mycket i Liverpools a-lag som önskat, detta på grund av skador och en svängig matchform, så har 26åringen varit effektiv. Han gjorde även en stark insats för sitt Wales i EM 2016 i Frankrike där de lyckades med att ta sig ända till semifinal och föll mot de blivande mästarna Portugal. Allen var en av nyckelspelarna i truppen som bidrog på mittfältet.

Rykten har cirkulerat kring en möjlig flytt för Allens del och klubbar som Swansea och Stoke har varit på tapeten. Nu skriver den engelska tidningen The Telegraph att det ser ut som att Stoke närmar sig mittfältaren och att en affär kan vara klar inom 48 timmar. Detta skulle innebära att Allen kan sluta upp med sina kommande lagkamrater, som befinner sig i USA på träningsläger, redan på tisdag. Det handlar om en affär som skulle hamna på ungefär 13 miljoner pund och Allen sägs vara väldigt benägen att vilja jobba under Mark Hughes, Stokes tränare som är en före detta walesisk landslagsman precis som Allen själv.

Även walesiska Swansea överlägger ett bud och vill värva tillbaka sin stjärna som de släppte till Liverpool 2012, men det ser ut som att de är för sent ute.

Stokes första erbjudande för Allen avböjdes under förra veckan, då Liverpool från början ville hålla fast vid sina krav på 14 mljoner pund, men de båda klubbarna sägs ha kompromissat. Ett möjligt klubbyte kommer göra Liverpoolsupportrarna dystra, som alla uppskattar den lille walesiske mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply