Javier Pastore nära övergång till Chelsea

Javier Pastore nära övergång till Chelsea

Argentinaren sägs vara nära en flytt till Premier League

Paris Saint-Germains attackerande mittfältare Javier Pastore rapporteras vara nära en transfer till Premier League och Chelsea, som med intåget av nye tränaren Antonio Conte sägs vara i full färd med att förnya truppen.

Chelsea skall enligt rapporter ha lagt ett bud på Paris Saint-Germains attackerande mittfältare Javier Pastore skriver Express. Pastore kom till Paris Saint-Germain 2011 från den italienske klubben Palermo för en transfersumma av 30 miljoner pund. 26-åringen började sin karriär i Argentina i Huracán där han fick sitt genombrott och etablerade sig som en reguljär spelare. Innan sin övergång till Italien var han förknippad med flertalet stora klubbar så som Manchester United, FC Porto, AC Milan och Chelsea, men det blev tillslut Palermo och två år i Serie A innan han 2011 gick över till Ligue 1. Argentinaren kom direkt in i startelvan och gjorde 16 mål och åtta assists på 43 matcher för Paris Saint-Germain i sin första säsong för klubben. Han har sedan dess fortsatt att vara en nyckelspelare för PSG som den här säsongen rodde hem sin fjärde ligatitel i rad.

Men Chelsea är inte ensamma om att vara intresserade av den attackerande mittfältaren inför sommarens transferfönster. Det sägs att bland annat Manchester City skall vara intresserade, med nye tränaren Pep Guardiola som anländer i slutet av säsongen. City som slog ut Paris Saint-Germain ur Champions League i veckan och kom till semifinalerna för första gången någonsin. Guardiola förväntas göra en total rensning av truppen under sommaren och ta in ett antal nya spelare när han tar över för Manuel Pellegrini.

Det ser dock ut som att Chelsea står först i ledet att få Pastores signatur. Enligt rapporter så skall Londonlaget ha kontaktat argentinarens agent om en transfer. PSG skall vara beredda att låta mittfältaren gå för en summa av 30 miljoner pund, samma transfersumma som de betalade för spelaren från början.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply