Guus Hiddink kan ersätta Roy Hodgson

Guus Hiddink kan ersätta Roy Hodgson

Holländaren har Premier League-erfarenhet

Det finns ett par kandidater till jobbet som Englands förbundskapten och Roberto Mancini  och Jürgen Klinsmann är starka kandidater, tillsammans med Chelseas före detta interimtränare Guus Hiddink.

Chelseas före detta interimtränare Guus Hiddink är en stark kandidat till posten som landslagstränare för England skriver The Times. Hiddink som under förra säsongen, när Jose Mourinho hastigt sparkades i december, fick ta över mästarlaget och försöka leda dem genom den svacka de genomled. Hiddink hade redan en gång innan varit interimtränare till Chelsea så han visste hur det funkade och gjorde även ett helt okej jobb med truppen, som tillsist slutade på en tiondeplats i ligan.

The Times skriver vidare att det engelska fotbollsförbundet FA kommer att börja prata med de möjliga engelska landslagstränarna denna veckan och Hiddink sägs vara en av de starkaste kandidaterna. Den 69årige tränaren sägs varar intresserad av Englandjobbet, då han har någonting kvar att bevisa, speciellt i internationella tränarsammanhang, efter hans två senaste misslyckanden i Nederländerna, när han ledde det holländska landslaget men åkte på ett bakslag.

Hiddink älskar engelsk fotboll och har i två omgångar varit interimtränare för Chelseas del i Premier League, vilket innebär att han har erfarenheten och kunskapen av hur den engelska fotbollen spelas, och han skulle också uppskatta vad det engelska fotbollsförbundet har för uppgifter för den nye landslagstränaren. Det handlar om att utveckla en planritning för framgång och att fortsätta utveckla de unga spelarna. Det är någonting som låter som att de skulle kunna passa den 69årige hollädaren. Andra möjiga kandidater till jobbet är Roberto Mancini och Jürgen Klinsmann.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply