FA cupen kommer tillåta ett fjärde inbyte

FA cupen kommer tillåta ett fjärde inbyte

Kommer att gälla för kvarts- och semifinal samt finalen

FA cupen kommer att prova ett nytt format för säsongen 2016/2017 där de kommer att tillåta en fjärde avbytare att komma in under förlängningen i kvarts- och semifinalerna samt i finalen.

Det engelska fotbollsförbundet har beslutat sig för att prova en ny regel i FA cupen vilket kommer innebära att lagen kommer ha möjlighet att byta in en fjärde spelare under en eventuell förlängning i kvartsfinalerna, semifinalerna samt i finalen skriver förbundet på sin officiella hemsida.

FA cupen kommer att användas som en slags testkanin för denna nya regel, som kommer att innebära att lagen som spelar kvarts- och semifinal samt final där matchen går till förlängning, kommer ha möjlighet att ta in en extra avbytare. IFAB, International Football Association Board, är det organ inom fotbollen som bestämmer spelreglerna för sporten och de genomför en global studie som försöker ta reda på lämpligheten i att ändra reglementet som säger att enbart tre byten kan göras. I Copa America-finalen i USA i år provades detta för första gången.

– Det är viktigt att det engelska fotbollsförbundet fortsätter att se hur de kan fortsätta bidra till dramat och spektaklet i en tävling som är älskad av miljoner runt om i världen, sade det engelska fotbollsförbundets VD Martin Glenn till organisationens officiella hemsida.

– När cupen nu direkt från kvartsfinalerna får ett knockout-format innebär det att introduktionen av en fjärde avbytare i förlängningen kommer att bidra med extra intriger och intresse.

– Även från en teknisk synvinkel så kommer det bli intressant att se hur tränarna använder chansen att göra ännu ett byte i sådana högprofilmatcher och vad för påverkan det har på resultatet. Spelarnas hälsa och med tanke på antalet matcher spelarna spelar på elitnivå har även det varit en bidragande faktor, avslutade Glenn.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply