Chelsea ger inte upp om Henrikh Mkhitaryan

Chelsea ger inte upp om Henrikh Mkhitaryan

Fick storbudet nobbat förra året

Chelsea med inkommande tränaren Antonio Conte i spetsen är i full färd med att förnya truppen inför sommaren och offensiven är en prioritet, Henrikh Mkhitaryan står högt upp på önskelistan och har fortfarande inte förlängt med Dortmund.

Chelsea har en upptagen sommar framför sig. Efter en säsong som inte var någonting som någon förväntade sig, med en 10:onde placering i Premier League efter att ha vunnit ligan föregående år och en hel trupp som bara säckade ihop, så är det dags för stora förändringar. Nuvarande tränaren för det italienska landslaget, Antonio Conte, kommer efter EM i Frankrike 2016 att ta över som tränare för Chelsea och med ägaren Roman Abramovic fulla stöd har han en budget som heter duga. Spelare är det bara att söka ut och lägga bud på, och det är precis vad han vill göra med Borusssia Dortmunds mittfältare Henrikh Mkhitaryan rapporterar den tyska tidningen Bild.

Redan förra året hade Chelsea kommit med ett saftigt bud på den armeniske mittfältaren, på 60 miljoner euro eller ca 560 miljoner kronor, för att få honom till den engelska huvudstaden. Mkhitaryan valde dock att avböja budet och stannade i Dortmund istället. Han gjorde en riktigt bra säsong i Dortmund, där laget slutade tvåa i Bundesliga och fortfarande har en tyska cupen final att spela mot Bayern München på lördag. 27åringen gjorde även för 23 mål och hela 32 assists under den gångna säsongen, något som har gjort att Chelseas intresse på nytt har väckts.

Chelsea skall alltså vara rätt bestämda med att de vill värva Mkhitaryan. Den här gången skall de också vara beredda att erbjuda ett ännu högre bud, detta trots att mittfältarens kontrakt med Dortmund löper ut nästa säsong. Men Mkhitaryan är inte den ende offensive spelaren att kopplas ihop med en flytt till Chelsea. Det ryktas häftigt om att även Gonzalo Higuain kan komma att flytta till London och The Blues.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply