Officiellt: Marcus Antonsson klar för Leeds United

Skyttekungen klar för spel i Championship

Skyttekungen Marcus Antonsson har varit hett eftertraktad bland flera klubbar. Nu står det klart att han lämnar Kalmar FF för engelska Leeds United.

Marcus Antonsson lämnade Halmstads BK för Kalmar FF inför förra säsongen. I vintras tecknade han ett nytt kontrakt med Kalmar som sträcker sig fram till 2018. Men efter årets succé i Allsvenskan, där anfallaren stått för tio mål och två assist på tolv matcher, har flyttryktena varit många gällande hans framtid. Det har talats om en övergång till Malmö FF eller IFK Norrköping, men också en rad klubbar i Championship har varit på tapeten – nu står det klart att det blir en flytt till England.

”Jättenöjda med affären”

Under tisdagen kunde Championship-klubben Leeds United presentera 25-åringen som sitt nyförvärv. Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam förklarar att en flytt till Leeds varit aktuell under en längre tid.

– Leeds har varit med från början, men det fanns också ett par franska klubbar med i bilden under en tid, säger han till Barometern.

Förhandlingarna ska ha pågått under en längre tid, och de båda klubbarna uppges ha varit överens sedan midsommarhelgen. Men så sent som idag blev de allra sista detaljerna klara. Det faktum att affären dragit ut på tiden är bara gynnsamt enligt Borstam.

– Det är mycket psykologi och att dra ut på tiden ger möjlighet att vara lite tuffare i förhandlingen. Omvänt får man mer tid för att modifiera truppen. Jag förstår intresset för någon övergångssumma, men med respekt för alla inblandade kommer vi inte att gå ut med summan. Men vi är jättenöjda med affären.

Enkelt beslut för Antonsson

Antonsson blir den tredje svensken att representera klubben. Tidigare har Teddy Lucic och Tomas Brolin spelat för Leeds. Beslutet var heller inte svårt att fatta för spelaren.

”Jag är väldigt glad för det här, det var ett lätt beslut att fatta när chansen att få spela för en så stor och framstående klubb dök upp”, skriver han på sin Instagram.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply