Charlton närmar sig Arsenals anfallstalang Stephy Mavididi

Charlton närmar sig Arsenals anfallstalang Stephy Mavididi

Under fönstrets sista timmar

League One-laget Charlton är intresserade av att värva Arsenalanfallaren Stephy Mavididi, som jagas av flertalet klubbar runt om i Europa, men för 18-åringen kan en mindre, engelsk klubb likt Charlton med fokus på ungdom vara det rätta.

Arsenal har inte varit särskilt aktiva i vinterns transferfönster när det gäller att värva in spelare, men de har skickat iväg en del. Under fönstrets sista öppna timmar kan nu ännu en Arsenalspelare skickas iväg. Enligt den engelska tidningen Evening Standard skall den engelska League One-klubben Charlton vara intresserade av att värva Arsenalanfallaren Stephy Mavididi på lån.

Mavididi är blott 18 år gammal men har en mycket lovande framtid. Han kommer från östra London och klubben Rippleway United, precis som lagkamraterna och seniorspelarna Chuba Akpom och Alex Iwobi, men har sedan han kom till Arsenal gjort mål över alla årsgrupper han har hamnat i. Förra året var han bäste målgörare i Arsenals U21-lag, med 17 mål på 30 matcher, och i år har han redan hunnit med åtta mål på 17 matcher i U23-laget.

League One-klubben Charlton har uppmärksammat 18-åringen och vill värva honom på lån. Trots intresse från övriga Europa skulle en flytt till just Charlton kunna passa den unge engelsmannen perfekt, då både klubben så väl som tränare Karl Robinson visat sig ha väldigt bra hand med unga spelare och när det gäller att få ut det bästa av dem. Nicky Ajoses rapporteras vara på väg bort från klubben, vilket skulle kunna öppna för Mavididi. Robinson har även gjort klart att han vill värva en anfallare innan transferfönstret stänger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply