Bournemouth värvar norsk landslagsman

Förre Manchester United-talangen klar för PL-nykomlingen

Bournemouth presenterade under torsdagen sitt tredje nyförvärv inför Premier League-äventyret nästa säsong. In plockar man den före detta Manchester United-talangen tillika den norske landslagsmannen Joshua King från Blackburn. 

Bournemouth har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför nästa säsongs Premier League. På sin officiella hemsida bekräftar man att man har hämtat in den norske landslagsmannen Joshua King, från Blackburn. Norrmannen har skrivit på ett 3-årskontrakt med ”The Cherries”. 23-åringen erbjöds ett nytt avtal med med Blackburn men har istället valt att utmana om platser i succé-tränaren Eddie Howes trupp inför den stundande Premier League-säsongen som blir den första i Bournemouths historia.

– Det har alltid varit min dröm att spela i Premier League, säger norrmannen till klubbens hemsida.

Joshua King säger att tränaren Eddie Howe var en av anledningarna till att han skrev på för klubben.

– Jag har sett vad han har gjort med laget här. Jag har kollat på ett par matcher under säsongen och jag tror sättet laget spelar på kommer passa mig bra. Han har sagt att han gillar min stil och han tror jag kommer passa väl in i laget som gjort det fantastiskt i Championship och som förhoppningsvis kommer göra det bra i Premier League.

”Han ger oss fart i anfallsspelet”

Även Eddie Howe är nöjd med sitt senaste nyförvärv. Till klubbens hemsida säger han att han tror det finns ännu större utvecklingspotential i norrmannen.

– Jag tror inte vi har sett det bästa hos Joshua än, förhoppningsvis kan vi ge honom scenen att visa sina kvalitéer. Det viktigaste är att han kan ge oss fart i anfallsspelet med sin snabbhet, något vi kommer behöva för att ställa till problem för motståndarna i Premier League.

Uttagen till det norska landslagets match mot Sverige

Joshua King kom till England och storklubben Manchester United från norska Vålerengen redan 2008, då bara 16 år gammal. Där fick han under sin tid i klubben aldrig chansen i förstalaget och efter flera utlåningar skrev han i Januari 2013 på för Blackburn. Nu går alltså äventyret vidare till Bournemouth för den vindsnabbe yttern. Under den gångna säsongen blev det till slut 23 framträdanden i alla tävlingar för Blackburn.

23- årige King har, efter att ha deltagit i alla de norska ungdomslandslagen, även tagit en fast plats i det norska landslaget. Debuten kom i September 2012, i en landskamp mot Island. Totalt har det blivit fyra mål på tolv landskamper. Han är även uttagen i den senaste truppen där man stöter på Sverige i en träningsmatch på Ullevål.

Detta blir alltså nykomlingens tredje nyförvärv sedan uppflyttningen. Tidigare har man plockat in målvaktsduon Artur Boruc från Southampton samt Adam Federici från Reading.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365