Arsene Wenger kandidat som förbundskapten för England

Arsene Wenger kandidat som förbundskapten för England

Kan lämna sitt jobb i Arsenal efter kontraktet löper ut

Efter att Roy Hodgson beslutat sig för att sluta sitt jobb som förbundskapten för England efter deras senaste förlust mot Island spekuleras det nu i vem som kommer att ersätta honom och Arsenals tränare Arsene Wenger är en het kandidat.

Englands förbundskapten Roy Hodgson meddelade efter Englands förlust mot Island att han avgår från jobbet som förbundskapten och en kommitté är nu i full färd att hitta en ersättare. Det är en tremannakommitté bestående av VD Martin Glenn, FA:s tekniske direktör Dan Ashworth och före detta VD:n i Manchester United David Gill och den engelska tidningen Express rapporterar nu att de sägs vara benägna att vänta för att få den man de vill ha för jobbet. Det är enbart nio veckor tills Englands första VM-kvalifikationsmatch mot Slovakien men det sägs att de är villiga att ha en interimtränare tills mannen de vill ha är ledig. Arsene Wenger, Arsenals tränare, är utan kontrakt om ett år och sägs vara en het kandidat till jobbet.

– Ja, vi skulle vara villiga att ha en interimtränare för ett sådant viktigt beslut, sade Glenn.

– Även om någon kommer till slutet av sitt kontrakt om ett år – det är självklart en möjlighet. Det är ett så viktigt beslut. Vi måste få rätt person. Att vänta ett par månader, om det är vad vi måste göra, är det rätta beslutet.

På frågan om hur det ser ut med interimtränare om de inte skulle finna den man de söker innan VM-kvalifikationerna drar igång i september svarade Glenn lugnt.

– Vi skulle vilja hitta någon till den första VM-kvalifikationsmatchen (i Slovakien den 4:e september), men om vi inte har gjort det så har vi redan en färdig interimplan. Vi talar inte om namn idag men det skulle vara ett ganska uppenbart val, sade Glenn.

Det ryktas om att U21tränaren för England, Gareth Southgate, skulle kunna komma att ta över på en provisorisk basis.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply