Arsenal kommer inte spendera för att tävla mot rivaler i transferfönstret

Arsenal kommer inte spendera för att tävla mot rivaler i transferfönstret

VD Ivan Gazidi slår ner tanken

Arsenal har fått kritik under de senaste transferfönstren då många anser att klubben inte spenderar nog på spelare och VD Ivan Gazidi kommenterar nu denna attityd och menar på att de försöker vara smarta med pengarna.

Arsenal har genomlidit mycket kritik från sina supportrar under perioder och speciellt gällande transfers, hur många spelare som kommer in och vad det är för sorts spelare. Många anser att prioriteringarna inte ligger rätt och att klubben borde punga ut lite högre summor för att försäkra sig om att de får en spelare de faktiskt vill ha och kan ha nytta av. Nu har Arsenals VD Ivan Gazdi mött denna attityd och kommenterar på hur klubbens transferfönster kommer att se ut.

– Vi har inte råd att köpa ut motståndare som har mycket mer pengar. Vi måste vara väldigt försiktiga, väldigt selektiva, sade Gazidi på en presskonferens via Sky Sports.

Arsenal har tidigare under sommaren tagit in mittfältaren Granit Xhaka, anfallaren Tasumo Asano och mittbacken Rob Holding, men det har inte tyckts vara nog för supportrarna, däremot låter det som att klubben är ganska nöjda. Men Gazidi försvarar klubbens transferpolicy och säger att klubben kommer att fortsätta som de har gjort medans de planerar för framtiden.

– Vi skulle inte vara framgångsrika om vi enbart gick ut på transfermarknaden och försökte tävla med våra motståndare. Vi går runt på ett självbärande sätt, och ett sätt som vi tror på, för vi tror att det ger oss visshet för framtiden och ger oss möjlighet att planera vår framtid med självförtroende.

– Det betyder att vi inte har råd att göra stora misstag på transfermarknaden. Vi har inte råd att köpa ut våra konkurrenter som har mycket mer pengar att lägga på transfersummor än vad vi har. Så vi måste vara väldigt försiktiga, väldigt selektiva med hur vi går tillväga, avslutade Gazidi.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply