Arsenal förbereder dubbelbud för Riyad Mahrez och Alexandre Lacazette

Arsenal förbereder dubbelbud för Riyad Mahrez och Alexandre Lacazette

Budet kommer hamna på runt 75 miljoner pund

Arsenal håller enligt rapporter på att förbereda ett bud på de båda anfallarna Riyad Mahrez från Leicester City och Alexandre Lacazette från Lyon i ett försök att få in mer offensiva krafter i truppen.

Arsenal har haft det lite segt i de senaste transferfönstren och de har inte varit särskilt aktiva, något som visar sig i truppen när skador har inträffat och det inte har funnits några andra spelare som har kunnat träda in i deras ställe. De har haft en tunn trupp som märkbart har påverkats av deras svaga sommarinköp och det börjar bli på tiden att de gör någonting åt det. Hittills i sommar har de värvat mittfältsgeneralen Granit Xhaka från Mönchengladbach, en ung men fortfarande stark mittfältare, samt Rob Holding, en stadig försvarare.

Nu kopplas Londonklubben ihop med nya affärer som är något större. Premier Leaguemästarna Leicester Citys vasse attackerande mittfältare Riyad Mahrez ryktas komma allt närmare en flytt till Arsenal, samtidigt som långtidsmålet Alexandre Lacazatte också fortfarande sägs vara aktuell, skriver den engelska tidningen The Mirror. Enligt rapportern så skall det handla om en affär på upp emot 75 miljoner pund för de båda offensiva krafterna.

Tränare Arsene Wenger vill förstärka sin attack då det var just en fråga om för lite mål som var det som i slutändan kostade Londonklubben en riktig plats i mästarslaget. The Gunners blev tillslut tvåa i ligan men i år så vill Wenger kunna vara med och utmana om titeln på riktigt och hämta hem en första mästartitel på 12 år.

Wenger kommer att spela sin första inledande match av Premier League mot Liverpool, där han kommer att vara utan fem av sina bästa spelare. Danny Welbeck är skadad till början av nästa år, Olivier Giroud, Mesut Özil och Aaron Ramsey kommer att få vila då de alla spelade åtminstondes till semifinalen i EM 2016 i Frankrike medans det även finns ett frågetecken kring Alexis Sanchez som kan ha skadat ankeln.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply