Alan Shearer vill bli engelsk förbundskapten

Legendaren vill ersätta Roy Hodgson

Efter gårdagens chockförlust tackade Roy Hodgson för sig. Nu meddelar den forne landslagsspelaren Alan Shearer att han vill bli förbundskapten för England.

England var storfavoriter inför gårdagens åttondelsfinal mot Island EM-slutspelet. Man tog tidigt ledningen genom Wayne Rooney men snabbt kunde Lars Lagerbäcks manskap både kvittera och ta ledningen, och det blev minst sagt en historisk tillställning där islänningarna till sist gick segrande. Direkt efter slutsignalen meddelade Englands förbundskapten Roy Hodgson att han lämnar sitt uppdrag efter fyra år.

– Mitt kontrakt går ut efter EM och nu är det dags för någon annan att leda det här unga och talangfulla laget. Spelarna har varit fantastiska och gjort allt de har blivit ombedda om, sa han under en presskonferens efter matchen.

Legendaren vill ta över landslaget

Sedan beskedet kom har det spekulerats i vem som kommer att ersätta Hodgson. Den före detta landslagsspelaren Alan Shearer, som numera arbetar som fotbollsexpert, är öppen för att ta över rollen som förbundskapten.

– Jag gick till FA för fyra eller fem år sedan och sa ”Jag vill ha det, jag kommer få det jobbet”. De tittade på mig och sa ”Nej, det handlar om brist på erfarenhet”. Och jag sa ”Ni har anlitat erfarna killar, ni har betalat dem en förmögenhet, jag kan inte ha gjort det värre än dem”, sa den forne Newcastle-anfallaren till BBC.

– Jag kommer definitivt prata med dem, absolut. Jag kommer erbjuda min erfarenhet och turneringserfarenhet, fortsatte han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply