bet365

Emir Kujovic: ”Vill lämna IFK Norrköping”

bet365

Skyttekungen blickar framåt

Med sina 21 mål under den gångna allsvenska säsongen kunde Emir Kujovic titulera sig som skytteligavinnare, utöver det fick han även lyfta Lennart Johanssons pokal då hans IFK Norrköping knep förstaplatsen före IFK Göteborg i ligan. Nu vill anfallsstjärnan ta nästa steg i karriären, och följa med till sommaren EM-turnering i Frankrike.

IFK Norrköping vann överraskande Allsvenskan under den gångna säsongen och en stor bidragande faktor stavas Emir Kujovic. Anfallaren noterades för 21 mål och fem assist på sina 29 spelade matcher.
Erik Hamrén blev imponerad av vad han såg av Kujovic och valde att ta ut honom i det svenska landslaget. Kujovic vill nu behålla sin landslagströja och har som mål att komma med i EM-truppen som åker till Frankrike i sommar, men säger då att han måste lämna sin nuvarande klubb.

– Jag vill spela EM och det vet Erik om, säger Kujovic i en intervju till SPORT-Expressen och fortsätter:

– Mitt mål nu är att hitta en klubb i en toppliga. Då tror jag att jag har störst chans att starta i EM.

Kujovic bekräftar till tidningen att det finns klubbar som är ute efter hans signatur.

– Det finns en del intresse. Från Frankrike, Italien och Tyskland och det känns bra. Sedan finns det intresse från Kina och arabländerna. Men jag tänker i banorna att jag vill spela i Europa. Helst i en så bra liga som möjligt.

– Jag vill helst spela i Tyskland. Det har varit min dröm sedan jag var liten. Bra betalt, bra fotboll och fullt på läktaren. Sedan är de väldigt proffsiga i Tyskland.

Kujovics kontrakt med IFK Norrköping sträcker sig över den kommande säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply