Elfsborg vann trots nervkittlande slutskede

Elfsborg, tillsammans med Malmö, är de enda svenska lagen kvar ute i Europa. Malmö skaffade sig under gårdagen ett hyfsat utgångsläge i och med sin sena reducering till 2-1 borta mot Salzburg.

Ikväll var det Elfsborgs tur, fast inte i Champions League-kval som MFF, utan den sista rundan i Europa League-kvalet. Rio Ave stod för motståndet denna härliga sensommarkväll. Rio Ave var det lag som slog ut IFK Göteborg i omgången innnan.

Men det spelade ingen roll, för det var Elfsborg som ganska direkt tog tag i taktpinnen och bjöd på strålande passningsspel. Något som även skulle ge utdelning när Viktor Prodell säkert satte 1-0 efter 27 minuter.

Och ungefär 10 minuter senare var ledningen fördubblad, och det kändes som att det här kan Elfsborg ta hem ganska så komfortabelt. En känsla, som efter att Daniel Mobaeck nickat in 2-0, höll i sig ungeför åtta minuter till. För sedan blev det paus, och i den andra halvleken var det inte sig likt.

Rio Ave började mer och mer ta över bollinnehavet, och genom det även skapa fler och fler målchanser. I den 65:e minuten kom kallduschen. Marcelo nickade in 2-1 i öppet mål, och den säkra ledningen var som bortblåst.

En liten stund senare hade även portugiserna en boll som dansade på mållinjen, men det blev inte mer än så.

Elfsborg vann matchen med 2-1, och måste prestera på topp för att få med sig ett tillräckligt bra resultat mot det hemmastarka Rio Ave.