Elfsborg vann hemmapremiären

Dags för Elfsborgs hemmapremiär i årets allsvenska. Denna fredagskväll reste BK Häcken hit och stod för motståndet. Elfsborg kom från en tung bortaförlust mot Åtvidaberg, medan det var allt ljusarehos Häcken då man slog Norrköping i premiären.

Det var en mycket händelserik första halvlek. För ett lag. Elfsborg dominerade matchen totalt men skapade mestadels halvchanser, som ledde till missade skott. Eller så ledde det till exempel till en fenomenal räddning av Häcken-keepern Christoffer Källqvist på en stenhård Anders Svensson-volley.

Mållöst efter de första 45 alltså.

Andra halvlek bjöd dock på mer. Hela fyra stycken mål, varav två i krysset.

1-0 gjorde Elfsborgsikonen Anders Svensson som nickstyrde in Jon Jönssons nick från nära håll. Ett mycket viktigt mål i den 72:a minuten för Elfsborg som verkligen behövde tre poäng efter den jobbiga premiärförlusten mot Åtvid.

Johan Larsson slog sedan till med ett mål han sent kommer att glömma. Elfsborgskaptenen slog till med en overkligt bra halvvolley strax utanför straffområdet, med fel fot dessutom. Bollen letade sig rätt upp i krysset, och var helt otagbart.

Häcken skulle dock, utan att knappt skapa chanser, få en fribiljett tillbaka in i matchen. Walid Atta nickade ned till en fristående Rene Makondele som enkelt satte dit reduceringen i den 83:e minuten.

Men en mycket kylig Lasse Nilsson fick chansen att verkligen döda matchen när han i slutsekundrarna tilldömdes en straff. En straff han valde att ta hand om själv, och det visade sig vara helt rätt beslut. Bollen placerades rätt upp i krysset, och närmare krysset än så går det nog inte att komma.