Elfsborg vände och vann

Mjällby inledde respektlöst men det var Elfsborg som fick chansen. Lasse Nilsson från straffpunkten. Men Asper räddade och blev liggandes efter ett tumult efter returen, där Ishizaki och Asper kolliderade. Både två blev tvungna till att lämna, redan efter 20 minuter.

Fem minuter senare tar bortalaget ledningen genom Haris Radetinac, ett behärskat avslut efter en fin kontring från Mjällby. Första målet någonsin från Mjällby på Borås Arena.

Kvitteringen kom, genom nyförvärvet Tom Söderberg nickade in en hörna. Där inhoppade Alexander Lundin i Mjällbymålet kom fel ut och Söderberg enkelt kunde nicka in bollen i mål.

I andra halvlek drar Hauger iväg ett skott som Lundin släppte retur på. Vilket ledde till ett klassiskt flipperspel och tillslut gick bollen via stolpen ut till hörna.

Markus Rohdén bjöds på ett friläge av Mjällbyförsvaret, då han läste en passning och kom ensam mot Lundin. Enkelt placerat och 2-1 var ett faktum.

Efter målet kontrollerade Elfsborg matchen och Mjällby skapade inte den riktigt hårda pressen, lag kan skapa när det endast skiljer ett mål. Utan hemmalaget vann på konstgräset med 2-1 och är fortfarande obesegrade i årets allsvenska.