Elfsborg: ”Ersättare för Hult är klar”

Niklas Hult har gjort succé som vänsterback för Elfsborg i år, trots att han i grund och botten är yttermittfältare. Succén har gjort att franska Nice har försökt få svensken.

Mycket tyder på att allt är klart för en övergång, och därmed pekas nästa veckas match mot Malmö ut som hans sista.

Elfsborg förlorar därmed en viktig kugge på vänsterkanten som tillfört väldigt mycket fart i Elfsborgs spel den här säsongen. 

– Jag litar till hundra ­procent att Andreas (Klarström) kan ­fylla luckan, men det är klart att vi kommer att saknas Niklas. Det blir en ­annan typ av kantspel, jag går väldigt mycket in i ­banan och det blir ett litet annat sätt för mig att spela, säger vänsteryttern Lasse Nilsson.

Tränarstaben kommer att diskutera det hela till veckan, och i nuläget verkar Andreas Klarström vara första alternativet att ersätta Hult. Klarström spelade gårdagens match mot Örebro från start, då Hult satt på bänken med ryggkänning.

– Jag är redo när jag får chansen, men jag vet inte hur de resonerar om de kommer att värva eller inte, säger Andreas Klarström.

Klarström är enligt tränarstaben ett hett alternativ, men de har samtidigt en annan kille i åtanke. Nämligen Anton Lans.

– Anton Lans. Vi hade tänkt att skola om honom till mittback men han är egentligen ytterback, säger Jan Mian.

Mian tror att Lans kan även han bli ett hot framåt.

– Det tror jag. Lans är en väldigt frejdig spelare men han kanske inte har flåset i dag. Det är den jobbigaste positionen. Det är viktigt att vår fystränare får jobba med honom, han har varit en del skadad i vår, säger han och fortsätter med att avslöja att han och Lans har pratat om det.

– Jag har redan talat lite med Anton om det här med vänsterbacksspel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply